Marcus Birro vald till Årets Förebild 2013 av nättidningen Dagen

Den kristna nättidningen Dagen (www.dagen.se) har valt Marcus Birro till Årets Förebild 2013. Det var en jury samt läsarna som valde Birro.

Birro blir naturligtvis rörd, det blir han ju så fort han får uppmärksamhet för något annat än den idiotiska skit han säger, och han tillägger: ”Man förlorar en hel del på att vara tydlig med sin tro och sina åsikter, då är det skönt att det i bland hamnar något annat i den andra vågskålen”.

Saken är dock den att naturligtvis är även ovanstående skitsnack, det är ju ändå Birro som säger det. Andra människor undviker inte kritik genom att vara vaga eller otydliga; andra människor undviker kritik genom att inte häva ur sig så förbannat mycket dynga att vad de än säger så finns det alltid något dravel att kritisera. Birro vill på detta sätt ansträngt få det till att det är hans mod och rakryggade förhållningssätt som gör att han attackeras, snarare än det faktum att han säger så vansinnigt korkade och insiktslösa saker.

Ett annat problem med Birros uttalande är att han själv alltid är först med att marknadsföra sig själv som raka motsatsen till rak och tydlig. För en tid sedan utmanades Birro till debatt av Christer Sturmark, och i den debatten hade Christer laddat upp med en rad olika citat från Birro, citat som Sturmark med all rätt ansåg behövde förklaras. Inte ett enda av dessa citat ägde Birro dock vid denna debatt, allt var bara missförstånd osv. Se själv:

Är det detta Birro kallar att vara tydlig och att stå för sina åsikter? Är det såhär en förebild beter sig? Beror tydligen på vem man frågar.

Det jag undrar mest är väl då egentligen varför någon alls skulle lyssna på Birro, om man ska lita på honom. Stämmer det han säger så är han ju så kanondålig på att uttrycka sig att absolut ingen kan förstå vad han egentligen tycker eller syftar på. För det är ju så det låter på honom, man har missförstått, han har varit otydlig osv, han tycks alltid mena mer eller mindre tvärt om vad han säger.

Men så är det naturligtvis inte. Birro vet precis vad han skriver. Han är bara en feg skitstövel som sedan inte klarar av att stå för sina åsikter i en seriös debatt. Vilken förebild, va?

Annons

7 tankar om “Marcus Birro vald till Årets Förebild 2013 av nättidningen Dagen

  • Tveksamt. Man är nog som människa benägen att acceptera det som tilltalar en. Det kan exempelvis tyckas frestande att svara jakande på en sådan fråga endast för att man ser sig själv som intelligent och/eller vurmande för vetenskap. Jag utesluter dock inte att intelligenta människor också accepterar saker som grundas i vidskeplighet eller liknande, som exempelvis inom audiofili. Man gör det nog lite lätt för sig om man bara konstaterar att det ena följer det andra, samt att jag inte riktigt ser hur en sådan slutsats är speciellt användbar.

 1. Att vilja ha en specifik ljudupplevelse medelst olika atteraljer och akustik har väl inte med enbart fantasi att göra. Det finns skillnader i ljud som helt klart kan uppfattas av människor med känsliga öron, det kan du göra vetenskapliga tester på. Alla är faktiskt inte tondöva. Att bevisa vetenskapligt att Gud finns har dock hittills varit en omöjlighet.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Russells_tekanna

  Att uppleva Gud är en helt annan sak, det tror jag många människor gjort, hallucinationer är nämligen inte helt ovanligt. Jag har själv upplevt en enorm känsla av enhet, sanning och ren kärlek och den upplevelsen motiverar mig varje dag att arbeta med Vetenskapliga partiet.

  • Jag känner själv egenutnämnda audiofiler som svär att de hör skillnad där ingen mätbar skillnad står att finna. Ett vida känt exempel på denna vidskeplighet är ”inbränningen” av hörlurar: http://www.wired.com/gadgetlab/2013/11/tnhyui-earphone-burn-in/

   Jag skulle aldrig påstå att det är mindre intelligenta människor som bränner in sina hörlurar. Jag tror helt enkelt inte att det har så mycket med det att göra.

 2. Det där behöver ju inte ens diskuteras för det går ju att bevisa genom ett enkelt blindtest om man vill det. Har man intelligens gör man några blindtest själv så vet man om man hör skillnad eller ej. Är man religiös audiofil gör man kanske inte det och lever då i en dyr vanföreställning…och det är där jag tror IQ kommer in i bilden..

  • Precis, du tror IQ kommer in i bilden. Det intressanta är då egentligen varför du tror det. Förmodligen för att du är lika lätt att övertyga som alla andra som stöter på idéer som tilltalar dem. Du ser gissningsvis dig själv som en intelligent person, då är det också lättare att övertyga dig om fördelarna med denna intelligens du är säker på att du besitter.

   • Jag har givetvis kritiskt analyserat flera av de egenskaper jag besitter så jag inte lever i villfarelser om deras existens. 😉

    Kraft och uthållighet, sensitivitet, mod, ren kärlek, förmåga att kommunicera väl, förmåga att se samband och förmåga att uppleva det spirituella.

    Vill du veta mer om graden av effektivitet på de olika områdena så meditera på dem i ditt eget liv och delta sedan gärna i Vetenskapliga partiet om du finner att du räcker till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s