Nya Grandiosa Hämtpizza, med extra KO-kött

Jag är inget större fan av fryst färdigmat, jag äter en hel del ute och så, men då är det åtminstone lagad mat det handlar om. Dock gillar jag att testa nya grejer, och jag fastnade för en reklam som Procordia Food AB kör just nu, via sitt märke Grandiosa.

Grandiosa har nyligen lanserat pizza som de kallar för ”hämtpizza”, naturligtvis i syfte att övertyga oss konsumenter om att dessa produkter är precis lika bra som de du köper på din lokala pizzeria. I denna serie pizzor har man lanserat pizzan Calzone, och reklamen lyder: ”En riktig calzone. Precis som på pizzerian.”. Ordet ”precis” spelar väldigt stor roll här, då detta ord är helt kompromisslöst. Den mest talande definitionen i SAOB är ”icke ungefärlig”, och vad man menar med att använda detta ord är att man kan direkt och utan kompromiss byta ut deras Calzone mot den man annars köper hos sin lokala pizzeria.

Ett fantastiskt påstående, onekligen. Inte för att jag köpte påståendet, det faller på sin egen orimlighet att en fryst, massproducerad produkt är direkt utbytbar mot en färsk produkt tillverkad för hand av proffs. Men jag tyckte ändå att produkten var värd att testa, så jag köpte två till familjen som middag en vardagskväll. Först och främst så åt ingen upp maten, då smaken var horribel. Pizzan smakar vad som bara kan beskrivas som en blandning mellan sämsta tänkbara osten och burktomater. Hur mycket skinka produkten faktiskt innehåller vet jag inte, men mycket är det inte. Efter några tuggor så började pizzans fyllning läcka ut, och vi öppnade en pizza och tog en bild. Såhär ser den ut på insidan:

Om jag hade klippt bort det runt omkring och påstått att detta var en mås som hade träffats av en båtpropeller hade du förmodligen trott mig. Jag utmanar alla som ser detta att försöka urskilja ingredienserna i denna horribla pizza-puré som Grandiosa påstår är EXAKT den samma som du kan se fram emot på ditt lokala pizza-hak.

Ärligt talat ser jag inga skäl till varför man som konsument ska behöva acceptera dumheter som dessa. Grandiosa, och Procordia Food AB, kan inte ha en speciellt god bild av sina kunder, släpper man skräp som detta på marknaden och har mage att författa så imbecill reklam därtill kan jag inte dra någon annan slutsats än just denna.

Så, med anledning av ovanstående har jag anmält Procordia Food AB till KO (Konsumentverket), för vilseledande reklam. Möjligheten att anmäla reklam man anser är vilseledande är ett bra verktyg som KO tillhandahåller, och om du ser något som du anser är fel och som ansvarig myndighet bör titta på, anmäl! Ärendet ovan kan tyckas vara en skitsak, det kan du säkerligen känna om ditt eget ärende också om det inte känns tillräckligt ”stort”, men detta är faktiskt en viktig princip att försvara.

Annons

9 tankar om “Nya Grandiosa Hämtpizza, med extra KO-kött

 1. ”Om jag hade klippt bort det runt omkring och påstått att detta var en mås som hade träffats av en båtpropeller hade du förmodligen trott mig.HAHAHA”

  ”Jag utmanar alla som ser detta att försöka urskilja ingredienserna i denna horribla pizza-puré som Grandiosa påstår är EXAKT den samma som du kan se fram emot på ditt lokala pizza-hak.” Fy fan vad det ser äckligt ut! Aldrig någonsin jag kommer köpa inpaketerad kräkfylld pizzadeg!

 2. Fast Procordia kanske tagit receptet från sina lokala pizzerior som är lite sämre än det du är van vid. Det är fullt möjligt att Procordia gör bättre pizza än ett ställe på Gärdet som jag har haft oturen att äta på.

  • Om denna pizza är bättre än, eller ens likvärdig, vad någon lokal pizzeria producerar så blir den pizzerian inte långlivad. En pizzeria som har ”ost-/tomatpuré med en nypa kött” i sitt recept borde jämnas med marken.

 3. Pingback: Avsnitt 29 – Solljusdieten | Kvack!

 4. Jag tror tanken är att man kan köra pizzan i någon form av ugn för att göra den lite mer lik pizzan från din lokala pizzeria.

 5. Har du fått någon uppföljning/svar från KO på detta?

  Jag lyssnar igenom alla KvackYou-poddar som sommarnöje pga man ej kan ligga ute i en hängmatta, och det är helt klart kvalité på svenska skeptiska poddar om man jämför med svenska massproducerade deckar-litteraturen

  • Nej, de har inte hört av sig ännu, men jag misstänker att handläggningstiden på KO är ganska lång.

   Kul att du lyssnar på oss, är väl extra välkommet nu när vädret inte är det bästa. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s