Harold Camping kryper fram, lika ond som tidigare

Pressen har nu fått tag på domedags-”profeten” Harold Camping, som nu haft fel om undergången två gånger. Camping har erkänt att han räknade lite fel, och datumet är nu reviderat. Jorden beräknas nu gå under den 21 oktober 2011.

Jag tycker att följande citat från artikeln summerar vilken sorts människa Camping är väldigt bra:

Mr Camping, who predicted that 200 million Christians would be taken to heaven Saturday before the Earth was destroyed, said he felt so terrible when his doomsday prediction did not come true that he left home and took refuge in a motel with his wife.

Är det ens tänkbart för en psykiskt frisk människa att bli deprimerad över att världen INTE gick under och miljarder människor dog? Troende ser det förmodligen inte på det sättet, vissa gör det säkerligen, men det är nog ingen generell inställning att man är en vidrig människa om man fanatiskt försöker övertyga sig själv och andra om att Jorden minsann SKA gå under.

Om något så handlar det om en sjuklig besatthet av lidande och påhittat, gudomligt straff av alla de själva ser som mindre värda, eller helt värdelösa. Camping kan i sig verka harmlös, men det är han inte. Han sprider skräck och inbillningar till andra, vilket aldrig är harmlöst.

Det enda positiva med att Camping har fel gång på gång (vilket i sig inte är så märkligt när man försöker beräkna saker baserat på en sagobok) är att Camping och hans angängare förlorar miljontals dollar på reklam och liknande. Måste kännas bra för reklam-folket att de defintivit är de mest värdiga i sammanhanget.

Annons

3 tankar om “Harold Camping kryper fram, lika ond som tidigare

  1. Det enda positiva med att Camping har fel gång på gång […] är att Camping och hans angängare förlorar miljontals dollar på reklam och liknande.

    Inte så positivt när man betänker att dessa pengar annars skulle gått till deras barns collegefonder. Eller som den gravida läkarstudenten som hoppade av och satsade sina pengar på detta istället. Kul framtid hon har nu, höggravid och luspank… Tänk om dessa pengar hade gått till humanitära insatser istället? Jag har sett siffror på 100 miljoner dollar. Det är mycket rent vatten till behövande. (Men dom skulle ju ändå inte komma till himlen, så varför bry sig…?)

    • Vad pengarna egentligen skulle gått till är ju omöjligt att sia om, dock tycker jag inte det är någon större katastrof när människor som uppenbarligen inte är speciellt bra på att hantera verkligheten förlorar medel för att göra vidare skada. Dessa pengar har gjort tillräckligt med skada redan, och jag hoppas att de på grund av detta inte får lika mycket till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s