Dags att påminna apotekarna om homeopatika

En vecka sedan skickade jag ett mail till Sveriges fem största apotekskedjor. Detta ser du i ett tidigare inlägg. Bara två av fem företag har svarat, så jag tyckte det var dags för ett påpekande till de ansvariga som jag tog kontakt med. Det är ju ändå PR-folk det handlar om, alltså folk som är anställda för att hantera frågor som dessa och se till att de besvaras.

Jag skickade följande brev:

Hej igen  [Namn].

En vecka sedan skickade jag nedanstående brev till er, utan att ännu ha fått någon respons på detta. Jag kommer senare i veckan publicera resultatet från denna lilla undersökning, och det ni bör känna till är dels att andra företag faktiskt har svarat, samt att intresset för denna lilla undersöknings utfall har växt enormt senaste veckan, på så väl bloggar som Twitter och även hos en av landets största podcasts, så intresset är väldigt stort.

Frågorna är simpla, och kräver inget elaborerat svar. Dock krävs ett ärligt svar. Det/de företag som väljer att inte besvara dessa två enkla frågor kommer redovisas enligt detta, och om det inte är en sådan position ni önskar kommunicera ut till era kunder så är det ju väldigt olyckligt om ni framställs som att ni antingen inte bryr er, eller som att ni helt enkelt inte kan stå för de svar ni skulle behöva ge.

Efter kontorstid på fredag (2010-05-14) kommer jag publicera resultaten av denna lilla undersökning, och jag hoppas att ert engagemang i dessa frågor sträcker sig så långt att ni kan besvara frågorna innan dess.

Med vänliga hälsningar,
[Jag]

Eftersom det som sagt är PR-folk man har att göra med så måste man visa tydligt vad detta innebär för deras image. Hoppas det är effektivt och att de förstår att jag och många med mig faktiskt vill veta vad som gäller här.

En sak jag kan säga redan nu är att den kedja som säger sig vara villig att marknadsföra homeopatika kommer jag inte sätta min fot på.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s