Fredrik Lundkvist är en fantastisk man

Vanligtvis är jag alldeles för ointresserad för att titta på TV i någon direkt utsträckning. Visst, det låter pretentiöst, men jag har väldigt svårt för alla program där man ska rösta på allt, där komiker firar varandras förträfflighet, där drama blir så överdrivet att det helt saknar verklighetsförankring och där TV helt enkelt blir så fruktansvärt tråkigt. Men, ett program jag faktiskt gillar är Draknästet, då jag gillar kreativitet, skpar-anda och entreprenörer.

Detta faktum till trots har jag inte sett många avsnitt, är man ingen van följare av tablåer är det svårt att komma ihåg enstaka program, men min syster tipsade om det senaste programmet i serien, så jag tittade på detta på SVT Play. Vid 41:40 introduceras Fredrik Lundkvist (med reservation för stavningen) i programmet. Fredrik är kiropraktor, och har skapat en sorts dräkt som människor med hjärnskador (exempelvis cerebral pares) kan ha på sig en kort stund varje dag för att gradvis bli av med sina besvär i väldigt stor utsträckning, ibland helt och hållet.

Fredrik har under flera år utvecklat produkten på sin fritid, och varit tvungen att gå ner i tid som kiropraktor för att kunna utveckla produkten snabbare. Hans kapital har varit hans egna besparingar, och nu behövde han Draknästets hjälp för att komma vidare. Han fick med sig alla utom en, och den femte och sista ”lovade” honom ett lika stort bidrag som de andra ger var från hans stiftelse, då han inte ville ha en del i företaget, men bara skjuta till pengar. Fredrik hade även en prototyp av dräkten som en CP-skadad flicka hade på sig i programmet, och ”Drakarna” märkte direkt skillnad när dräkten aktiverades.

Det Fredrik har gjort för människor med skador av den här typen går inte att sätta en prislapp på, det inser de flesta. Hans uppfinning har potentialen att hjälpa miljoner människor. En man, en idé och en uppfinning, som gör så enormt mycket för så många. Ställ Fredriks prestation i kontrast till det sammanlagda som världens religioner, pseudovetenskap och andra irrationella övertygelser har tillfört så vinner Fredrik utan några som helst problem mot alla dessa företeelsers totala historik.

Tänk om fler var som Fredrik. Då kan man verkligen undra hur världen skulle se ut.

Annons

2 tankar om “Fredrik Lundkvist är en fantastisk man

 1. WOW!

  Det måste nog vara det finaste någon har skrivit om mig, någonsin! Tack för dina hjärtvärmande ord.
  Allt går enligt plan, skall börja lära ut min rehabiliteringsmetod till funktionshindrade, anhöriga och personliga assistenter med start i juli. Produktutveckling har startats igång på dräktsidan med KTH och KI s hjälp! MAO, jag har allierat mig med rätt institutioner..

  Tusen Tack

  Fredrik ”Elektrodress” Lundqvist

  • Det är jag och alla andra som ska tacka dig, inte tvärt om, så fortsätt att göra det du gör! Din typ av geni är precis vad världen behöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s