Fredrik Federley är en tvättäkta politiker

Religiösa och andra troende i all ära, men politiker är nog ändå den grupp som på det mest utstuderade sätt bemästrat konsten att prata rent strunt. Jag har berört detta tidigare, specifikt i fallet med Kristdemokraten som bögade på ett badhus för några år sedan, men nu handlar det om centerpartisten, tillika riksdagsledarmoten, Fredrik Federley. Han råkar också vara bög, men det är nog mest slump. Artikeln i fråga finns här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6576799.ab

För att summera så är det alltså så att Federley tar emot pengar, och ganska mycket pengar, från en hel drös privata företag och intressen. Detta för att figurera i deras reklam och liknande, och ge dem sitt fulla stöd när det gäller att marknadsföra nya hotell, bland annat. Federley åker regelbundet på bjudresor, och tycks mer eller mindre helt sakna skrupler när det gäller liknande åtaganden.

Federley möts nu av pressen med dessa frågor, och hans försvar är genialiskt, på sitt eget sätt. Federley har nämligen skapat ett alter ego, vid namn Ursula, som skall beskyllas för detta syndiga leverne och dessa uppenbara övertramp. För Federley har tagit emot bjudresor som just Ursula, och absolut inte som Fredrik Federley, riksdagsman.

Personligen blir jag nästan lite stött när en politiker uttalar sig såhär. Är det så att man som Federley uttalar sig så i media och sedan åker hem, sätter sig på soffan och tänker att ”där fick de svar på tal”? Är man nöjd med ett sådant uttalande, skäms man inte för hur lite man respekterar folk för att dra till med sådant flagrant jävla skitsnack?

Förmodligen inte. Och det är lite tragiskt att det har blivit så att man känner att något svar, vilket som helst, är bättre än att inte säga något alls, eller ännu värre; att säga sanningen. Att äga sina egna handlingar och säga som det är. Säg att det kanske är dumt att man tagit emot så mycket från privata intressen när man sitter i en sådan maktposition. Erkänna att det kanske är olämpligt att figurera på flygbolags hemsidor och göra reklam för hotell. Inse att det kanske vore dags att vara nöjd med det man roffat åt sig till dags dato och bara säga att man nu sätter punkt för detta beteende.

Men icke, för Ursula vill ju resa utomlands. Jag föraktar inte politiker, jag har alltså inte politikerförakt. Däremot föraktar jag idioter, vilket gör att jag föraktar Fredrik Federley.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s