Fyra år – Kommande stordåd?

Under det gågna året har jag börjat fundera på att skriva en bok. Frågan har alltid varit vad den ska handla om, och hur man ska fläta samman berättandet på ett sätt som blir lättillgängligt och att det faktiskt går att läsa. Ska jag skriva en bok så vill jag inte bara att den ska tilltala dem som läser på denna sida, jag vill ju att den ska kunna nå fler än så. Man ska alltså inte behöva känna till mitt sätt att skriva på för att kunna ta materialet till sig.

Så, för några månder sedan började jag, och det gick ganska bra. Temat var att förklara hur tro och inbillningar påverkat mig under min uppväxt, hur min syn på detta förändrats och hur det utvecklats över åren. Efter 15 sidor uppstod dock ett problem, som jag direkt förstod skulle göra boken oläslig, och detta problem var det att det blev alldeles för rörigt. För om den röda tråden ska vara mig och min uppväxt så kommer jag behöva hoppa friskt mellan alla ämnen som boken berör, precis hela tiden, och det går inte att få något sammahang i ett sådant verk.

Så jag tänkte om, och grämde mig lite för detta, då jag inte hade någon ny struktur på lut. Sedan, under min senaste semester i Turkiet, slog det mig. Grundidén, alltså den röda tråden, är hur det kan komma sig att en person är troende medans en annan inte är det. Vad är det som skiljer dessa personer åt, och hur kan världssynen vara så markant olika? Detta kommer jag försöka återspegla inom en mängd områden, ge konkreta exempel, tankeövningar och liknande. Låter väl inte minsta lilla pretentiöst?

På detta sätt får jag en naturlig röd tråd, och min kommande bok kan användas bättre som referensmaterial, och vill man bara läsa om säg kristendom eller aromaterapi så kan man absolut göra det. Jag hoppas och tror att det faktiskt kan bli ganska intressant läsning, då jag i detta format kommer kunna elaborera och utveckla mina tankar och idéer på ett mycket bättre sätt än vad jag både kan och har tid med här.

jag kommer dock fortsätta skriva här, för jag vet inte alls när boken kan tänkas vara klar. Är den klar nästa år vid den här tiden blir jag mycket överraskad, den får helt enkelt ta den tid den tar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s