Buzzer – Världens bästa affärsidé?

Jag ska börja med att säga att det jag kommer skriva om idag heter som koncept inte Buzzer. Det är dock nära originalnamnet. Varför ändrar jag detta? Jag hoppas att dagens text kommer göra det mer än klart.

Att bli en så kallad Buzzer är ett ganska nytt koncept. Vad det går ut på är att man anmäler sig till företaget som hanterar denna verksamhet (låt oss kalla det ”Buzz”), och sedan kontaktar diverse företag Buzz, och folk som är Buzzers får chansen att prova en massa nya produkter INNAN de släpps på marknaden. Låter väl coolt och häftigt? Och visst, att få gratisprylar hemskickade låter väl helt OK, men om det är något alla vuxna vet så är det att inget är gratis.

Läser man på Buzz hemsida så klargör de att man behöver inte sätta betyg osv, de vill bara att man ska testa dessa produkter, och det är naturligtvis så en inbiten Buzzer framställer konceptet till sina nära och kära. Men låt oss granska en liten text som står på företagets hemsida: ”Som Buzzador måste man alltid vara öppen med sitt uppdrag”. Intressant, kan tyckas, för vad exakt är uppdraget? Jo: ”Skälet till att företagen vill att du ska prova produkterna och kommunicera med dina vänner är att företagen vill marknadsföra sina produkter och att budskapen ska spridas. Man får inte dölja att det handlar om marknadsföring av produkterna.”

Konceptet är i sig genialiskt, för här står alltså folk i kö och väntar på att få arbeta med marknadsföring gentemot släkt och vänner, och den ersättning man får är att man SLIPPER betala för de produkter man skall göra reklam för. För det är Buzz nämligen mycket stolta över, alltså det faktum att man får jobba för dem utan att betala en endaste krona.

Jag känner en viss desperation här, för jag har pratat med folk om detta, och konceptet tycks vara vida känt. Det är många som är med på detta, och det gör mig faktiskt ganska matt. Ni som jobbar med detta, det kan väl inte möjligen vara så att ni rakt av är, om ni ursäktar, snikna idioter som inte förstår bättre än att jobba för pulverkaffe och bindor? Är det verkligen ens värt det att förnedra sig själv och svärta sitt egna goda rykte med att stå på jobbet och prata om att senaste Ramlösa Lingon/Heroin är det absolut bästa ni testat?

Värdighet och framförallt principer går att köpa loss extremt billigt, och jag tror inte att det handlar om personlig rikedom eller den rådande ekonomin, jag tror det handlar om det mänskliga tillståndet. Man kan tycka att skator är simpla djur för att de stjäl allt som glimmar, men är vi verkligen så förbannat olika?

Så, nu när du läst detta, om du fortfarande känner att du vill arbeta gratis och att det här med förnedring verkligen är din grej, så är adressen till företaget i fråga http://www.buzzador.se. Jag ville dock inte lämna ut något innan jag sagt mitt.

Och förresten, tycker du att ovanstående låter som en bra affär från din sida så hör av dig till mig, för jag har några e-post från nigerianska kungar som behöver din hjälp.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s