Värdelösa människor – Del 4

Några år sedan jag skrev om detta, så nu är det dags igen. Temat denna gång är: Pretentiösa idioter.

* Folk som säger ”i min värld”

Inte alls otroligt att du stött på personer som säger att i deras värld så är det minsann si eller så. Precis som att deras vilja och/eller skruvade uppfattning om saker och ting, eller fullständigt idiotiska idéer rörande hur problem ska lösas eller tacklas belönar dem med ett eget universum. Dessa skräckexempel brukar ofta använda detta uttryck när de själva vet hur blåsta de är, men att högfärdigheten inte tillåter dem erkänna det. Då är det bättre att hävda existensen av ett parallellt universum för att dölja idiotin.

Ingen bryr sig om dig och din låtsasvärld, vi lever i SAMMA värld, ledsen. Du har inte en egen. Och om dina förbannat korkade uttalanden passar eller är vettiga i den värld jag lever i så är de inte det i någon annans värld heller.

* Personer som har ”Ingen reklam tack, men gärna samhällsinformation!” på sin brevlåda/-inkast

Vilken tur att idioter skyltar med att de faktiskt är intresserade av samhällsinformation, eftersom de flesta reklamutdelare per automatik sorterar bort viktiga brev om sophämtning osv när man konstaterar att man inte är intresserad av REKLAM. Enda anledningen till att vissa uppmärksamhetsuttorkade mähän sätter upp dessa lappar är att de på detta enkla sätt tycker sig skylta med sitt enorma och engagerade samhällsengagemang. Lika bra att sätta upp en lapp där det står: ”Ingen kommersiell smörja, men jag är en pretentiös fjant som måste hävda mig, så mata mig gärna med information om hur jag ska rädda världen, så jag slipper söka upp den själv”.

Denna typ av stryparbefogad nonsens kommer i regel från den delen av befolkningen som tycker sig ha räddat universum när de ger 100:- till UNICEF eller en femma till en hemlös när de är på semester.

* Fördomsfria människor

Finns inte, så då borde det ju vara lagligt att kasta folk som påstår sig vara detta ut för valfri stentrappa, eftersom det inte möjligen kan vara olagligt att skada folk som inte existerar.

Dock säger det en hel del om personen som marknadsför sig själv som en fördomsfri person, eftersom det i regel handlar om en person som faktiskt snarare har väldigt många och breda fördomar, men är för korkad för att inse det själv. Detta är också något att skryta om på middagsbjudningar och fester, eftersom man själv har kommit på hur fint och moraliskt överlägset det är. Men som sagt: Stentrappa.

* Idioter som säger sig följa mottot att leva varje dag som att det vore den sista

Jättemånga har detta som sitt motto, speciellt på dating-sidor osv. Det låter ju lite coolt, lite edge sådär. Så du skulle sitta hemma med handen i byxorna, ömsom surfandes på en dating-sida, ömsom borsta ur ostbågssmulor ur brösthåret din sista dag i livet? Det måste få dig att känna dig som världens största förlorare, vilket du förmodligen också är.

Tänk dig själv vad du skulle göra om du visste att detta var din sista dag, man skulle ju göra helt galna saker, åtminstone jag, som att skjuta en älg, med pilbåge, från en hang-glider. Men inte lever dessa människor så, de lever precis som vi andra. Så visst låter det bra på pappret, men det är väl så idioter fungerar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s