Tre år – Gågna året

Det har onekligen varit ett spännande år. Knappt så man kan tänka sig att jag nu börjar på år nummer fyra när det gäller att skriva på den här sidan, tiden går tydligen fortare än vanligt när man har roligt. Det senaste året har jag skaffat flickvän, och är på väg att byta både stad och arbete. Men andra saker har ju faktiskt också hänt i världen.

Att Moderaterna var så trofasta att de röstade igenom FRA-lagen, trots att det säkrar deras politiska död nästa val, tycker jag var starkt gjort på sitt sätt. Det tyder åtminstone på en sorts övertygelse i det man gör, och man följer då annat än populism, vilket är vad politik faktiskt måste handla om många gånger. Nu säger jag inte att det gäller FRA-lagen specifikt, men politikernas jobb är ofta att få igenom sådant som är för svårt eller jobbigt för oss andra att ta ställning till.

OS rasar för fulla muggar just nu också, och Kinas censur av det ena och det tredje kommer upp jämnt och ständigt. Kina är som bekant en kommuniststat, precis som Norge, men den kinesiska regeringen har gradvis tvingats släppa på väldigt många saker. Principen är ju den att den regering som ger dig allt kan också ta allt ifrån dig, men Kinesernas tysta överenskommelse med regeringen är att om de får lite friare tyglar (befolkningen, alltså), så låter man regeringen vara ifred. Underbart västerländska kapitalistvärderingar blandat med fin kommunism. Kina är redan idag en världsmakt, men om säg 20 år kommer de vara ännu större. Mycket större. Blir intressant att se hur det artar sig.

Annars har jag väl inte sådär jättemycket att uppdatera er med, det mesta finns ju redan här på sidan. Som vanligt har jag skrivit mycket om religion och andra förlegade vidskepelser, och det kommer jag naturligtvis inte sluta med. Tvärt om så hoppas jag att debatten sprider sig ännu mer än den gjort det senaste året. Sverige är världens mest ateistiska land, det tycker jag vi ska vara stolta över, för det är faktiskt en bedrift.

Vad kommer då hända under det kommande året, innan sida firar fyra år? Jag hoppas att Barack Obama blir USA:s nästa president tills dess. Annars har jag faktiskt inga större önskemål.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s