Åke Green har gått från korkad nykterist till bara korkad

Pastor Åke Green är det många som känner igen, sedan han figurerade på bred front i media under 2003. Den ”lilla” kontrovers Åke gjorde sig skyldig till då var när han i sin kyrka på Öland predikade att: ”Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren”. Trots att Åke friades från åtalet för hets mot folkgrupp så uteslöts han dock på grund av ovanstående nyligen ur organisationen IOGT-NTO. Du vet, partymänniskorna som kan ”ha kul utan alkohol”.

IOGT-NTO har ca 46000 medlemmar i Sverige, och efter beslutet att utesluta Åke Green så har organisationen tappat 1200 medlemmar, som en direkt effekt av detta uteslutande. Uppenbarligen är det endast ledningen på IOGT-NTO som har en någorlunda vettig syn på hur medlemsbasen bör se ut, och är det verkligen så hemskt att tappa människor som inte vill vara med om inte Åke Green är det? De kan ju bilda en egen nykteriströrelse som jagar bögar på helgerna, det vore ju trevligt. Dricker man inte så behöver man ju skaffa sig andra intressen, och hat är alltid populärt.

Men tillbaka till Åke, för han känner sig nämligen diskriminerad… Ironin flödar. Om själv uteslutningen säger Åke detta: ”Tydligen är homosexuella medlemmar värda mer än kristna”. Det jag måste säga om detta är att vi nog behöver vara på det klara över att vad jag än själv må tycka och tänka om just kristna så vet jag med stor säkerhet att alla kristna inte håller med Åke Green. När han säger så som han gör här så tyder det dock på att det på något sätt skulle vara sanktionerat av bibeln att bögarna kommer våldta djuren, men det är naturligtvis något som Åke själv hittat på. Det har således inget specifikt med kristendom att göra, trots att i princip all religion föds av intolerans, utan det handlar bara om Åkes vridna bild av andra människor.

För en person som jag, som inte tillhör någon minoritet alls egentligen, så är det svårt att tänka sig att vara utsatt för den typ av förföljelse och hat som Åke utstrålar och propagerar för. God moral och ren logik dikterar att man inte beter sig som Åke gör, men religiösa är inte bundna av så jordsliga värderingar, eftersom de svarar till en högre makt. När exempelvis den katolska kyrkan förlåter precis ALLA övertramp, förutom att man förnekar den helige ande, varför ska man då sköta sig under jordelivet? Det är naturligtvis på grund av detta som religiösa är klart överrepresenterade i brotts-statistiken, vilket jag redogjort för tidigare.

Så jag måste säga att jag tycker detta är en bra markering som IOGT-NTO gör. Det är bra att de sätter ner foten och visar att nej, detta är inte OK, och visst kan man tycka sådant som Åke gör, det är man fri att göra i Sverige, men han får gärna hålla käften om det när han predikar. Till sist så tillägger Åke detta om IOGT-NTO: ”Jag trodde det var en organisation som sysslade med nykterhetsfrågor och inte med åsiktsregistrering”.

Du har naturligtvis rätt, Åke. Men å andra sidan är Bollibompa ett program som handlar om barn, men det betyder inte att SVT skulle kunna plocka in en tyskbrytande nynazist som programledare. Att ha åsikter är en sak, att stå för dem och ta konsekvenserna av dem, som en stark människa gör, är något helt annat. Vilket Åke tydligt demonstrerar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s