Antar att det ska föreställa humor

Just nu ligger filmen Meet The Spartans etta på biotoppen i USA. Detta kan te sig lite märkligt, eftersom filmen ligger på plats 34 på IMDb Bottom 100, och har hela 2,0 i snittbetyg. Frågan är då vad det är som drar sådan enorm publik, och vad det är som gör att en så uppenbart medioker skräpfilm kan hamna på den åtråvärda förstaplatsen? Jag skulle vilja kunna säga att jag är förvånad, men det är jag dessvärre inte.

Vi ser detta även här i Sverige, trist nog. Brilliant och fyndig humor byts ut mot rent skräp, av det billigaste slaget. Det absolut största just nu är att göra parodier av precis allt man kommer över, men ärligt talat, hur fyndigt och svårt är det egentligen att driva med Britney Spears och Paris Hilton i dagsläget? När verkligheten nästan är en parodi på sig själv och människor är rena karikatyrer av verkligt folk så kan man undra var den kreativa och skapande utmaningen ligger.

När Killing-gänget snodde hela konceptet med Glenn Killing i Manegen från det brittiska programmet Vic Reeves Big Night Out så var det enligt min mening inte direkt makalöst, men när de gjorde det till sitt eget genom Nile City, och framförallt via den genialt tragiska komedin Torsk På Tallinn så blev det något helt annat, det blev otroligt bra komedi och fantastisk humor.

Nu har vi låtsas-humorister som det så kallade ”Hey Baberiba”-gänget att tampas med istället, och de sysslar med exakt samma sak som Meet The Spartans. Och det är precis av den anledningen som deras senaste projekt, TV-programmet Fredag Hela Veckan, behöver skrattröster för att man hemma ska tro att folk tycker de är roliga. Man tar något enkelt och alldagligt, som ett vanligt TV-program, och sedan gör man det antingen mer extremt eller tvärt om. Ska det vara roligt? Är det verkligen någon som skrattar åt denna smörja? Det är ju hur enkelt som helst, exempel: Gör parodi på När & Fjärran, och sätt upp det så att programledaren reser till sitt eget badkar och lite efterblivet sitter och leker med gummiankor. Skrattrösterna skulle dö, i princip.

Humor är inte enkelt, det ska inte vara enkelt. Det ska få folk att fundera eller att man ställer dem lite på kant, så det blir tokigt. Britterna visar som vanligt var skåpet ska stå, och vill du se lite äkta brittisk humor, som för övrigt är riktigt bra, så ska du söka på YouTube efter TV-programmet Look Around You. Där behövs inga skrattröster.

Idioterna i ”Hey Baberiba”-gänget och svinen som gör filmer som Meet The Spartans kan inte gilla humor, eftersom de förstör den.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s