Tecknad penis håller nation i järngrepp

Jag läste nyligen om en barnbok som var tvungen att censureras i USA. Anledningen till denna censur var att en liten tecknar figur på en bild visade sig naken, och eftersom det kan vara bra för barn att visa hur folk faktiskt ser ut så hade man tecknat dit en penis på några millimeter. Eftersom detta kunde uppröra amerikanarna så grovt så valde man att helt enkelt göra om denna bild, så figuren saknade könsorgan.

Man kan tycka att detta är en liten grej (inte den på några millimeter, frågan i sig), men det tycker inte jag att det är. Anledningen till detta är att USA marknadsförs inte riktigt på detta sätt. ”Land of the free, home of the brave” heter det, men sexualitet och öppenhet runt detta ämne är något av det mest befriande ett samhälle kan bejaka. Nyheter i Sverige kan handla om sexleksaker, vi har frågespalter överallt och det finns gott om dam-tidningar som behandlar ämnet innerligt, men i USA är saker och ting inte riktigt så enkla.

När allt fluffas bort får man en nation där de vuxna fnissar som små-ungar när de ser könsorgan under några andra omständigheter än sängkammaren. Anledningen till att religiösa krafter i USA ser detta som något positivt är helt enkelt den att utan någon vidare sexuell frihet så har man egentligen ingen frihet alls, eftersom det är dessa drivkrafter som i grund och botten verkligen förenar precis alla människor med både varandra och naturen i övrigt. Sålänge man ser till att människor inte får vara sig själva och agera som det ter sig naturligt så är det lättare att kontrollera, eftersom det då endast är överheten som kan ge tillstånd till att vara som naturen avser. Sjukt, minst sagt.

Ovanstående är precis vad jag menar med att befolkningen efter tillräckligt mycket indoktrinering säljer sin frihet för växelpengar. Man har som styrande organ kommit långt när befolkningen själv kräver censur, och att detta ska utföras av det styrande organet i samhället, oavsett vilken struktur samhället har. Man litar på att någon annan ska veta vad som är bäst för en, och inte för att rim och reson säger det, utan för att det är det man lärt sig tycka och tro.

Vad man behöver är inte mer censur, marknaden väljer själv om böcker med tecknade penisar ska sälja eller ej, eftersom man struntar i att köpa boken om dessa extra pennlinjer är så förfärande. Frågan är bara om ett samhälle som det de har i USA är redo för något sådant, principiellt sett så är de ju inte vidare fria ur den aspekten, de är snarare som andra länder där religion har mycket stor inflytande.

Tycker man det är obekvämt när ens dotter på fyra år frågar varför pojken i boken ser ut sådär så kan man fråga hur mycket tyngd ”land of the free, home of the brave” har egentligen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s