Sydkoreaner testar missionären?

Nyligen släpptes de sydkoreaner som av talibaner hölls som gisslan under en tid. Dessa sydkoreaner plockades av talibanrörelsen av en enda anledning, och den var att de var där för att missionera. Något som vissa kritiker ansåg var ganska korkat från första början, men vem har hört talas om en rationell kristen, å andra sidan.

Nej, de var så säkra på att dessa stackars islamister skulle välkomna dem med öppna armar. Kristna verkar i regel tro att om man inte redan är kristen så har man helt enkelt inte hört talas om Jesus (Kristus, inte han i Robinson). Och har man hört talas om Jesus i förbifarten någon gång så måste man helt enkelt inte ha förstått budskapet, för vem kan undvika räddningen när den erbjuds?

Tänk dig nu en sportbar i London. Sportbaren drivs och besöks i princip endast av Liverpool-fans, men ett Manchester United-fan har fått för sig att enda anledningen till att de är Liverpool-fans är att de inte hört talas om just Manchester United. Så detta fan bestämmer sig för att klänga sig in på puben, ställa sig på bardisken, och sedan förklara för alla att de egentligen har helt fel, de är totalt fel ute, eftersom Manchester United är det enda ”riktiga” fotbollslaget. Det var vad sydkoreanerna gjorde i Afghanistan, men talibanerna är inte lika förlåtande mot kristna som Liverpool-fans är mot Manchester United-fans.

Det var ungefär detta kritikerna menade också, redan innan denna gisslansituation uppstod. Snacka om att provocera fram en våldshandling, men likt de flesta missionärer så tyckte dessa aningslösa idioter att detta var en bra idé, och förmodligen tänkte de lite så att det var deras skyldighet att så att säga sprida det kristna budskapet.

Ignoransen i sig är naturligtvis slående, men inte helt ovanlig för troende av alla de slag. De är så enormt säkra på sin sak att sedan spelar ingenting någon roll längre. Sydkoreanerna fick möjligheten att bli frisläppta, om de bekände sig till talibanernas tro. Själv hade jag gått med på vad som helst i det läget, och suttit på nästa flyg hem, men inte dessa människor. Två var tvungna att dö innan de släpptes fria, efter en lösensumma på 20 miljoner dollar, och löften om att inte visa sina missionerande ansikten där igen.

Alltid synd när människor dör, men ärligt talat var ju detta lite som att lägga sig framför tåget, med motivationen att gud kommer stoppa tåget. Dumhet ska alltid bestraffas, men man ska inte heller glömma att de mord som begicks i sammanhanget begicks under samma premisser som dem som sydkoreanerna försökte införa. Alltså under religiösa premisser. Ingen religion är egentligen godare eller mer förlåtande än någon annan, ingen kommer undan när det gäller sådant. Allt från korståg till häxbränningar besudlar även våra svenska traditioner, så vi kan inte svära oss fria från denna totala barbarism.

Religion är ett uttryck av mänsklig natur, inget annat. Det är därför det finns överallt, fast i helt olika former. Får det hållas tillräckligt länge så slutar det i fundamentalism och kontroll. Det är egentligen mest därför jag tycker att all religion måste stoppas, men eftersom det är i vår natur så kommer det som sagt aldrig att inträffa. Det kommer bara ta nya former, människor som älskar U2 kommer möra dem som inte gör det osv, det är helt enkelt så det fungerar. Andra blir så värdelösa och oförstående att de måste utrotas.

Men ett bra första steg är ju att ta bort missionerandet, och tydligen kostar det ”bara” två sydkoreaner. Några frivilliga?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s