Alla dessa människor man vill träffa

Ni som tagit en så kallad Quiz på nätet någon gång har förmodligen stött på frågan rörande vilken person man helst skulle vilja träffa. Jag har också fyllt i sådan information vid några tillfällen, och frågan ter sig alltid lite märklig för mig, kanske mest för att jag inte brukar ha värst mycket att svara just där.

Det finns egentligen två alternativ. Antingen skriver man namnet på någon död släkting som man saknar, eller så skriver man namnet på nån person man av någon anledning beundrar, och vill träffa av just den anledningen. Första alternativet lämnar jag därhän, visst skulle jag kunna skriva ”mormor” när jag får frågan, men jag har sett tillräckligt många zombie-filmer för att inte ge mig in på det. Så, kvar är alltså alternativ två, något man beundrar.

Nog för att det kan finnas människor man tycker har gjort något bra, eller så kanske man ser upp till dem av andra anledningar, som att de är kända, eller rika, kanske. Jag tycker exempelvis att Ingvar Kamprad är beundransvärd, men jag kan detta faktum till trots inte påstå att jag är speciellt intresserad av att träffa honom. Varför skulle jag vara det?

Idén som sådan är inte helt främmande, ens för mig, då jag misstänker att det handlar lite om det jag skrivit om för ett bra tag sedan, att ha någon sorts meningsfullt utbyte med ”nya” människor. Och visst är det bra, men att träffa någon är inte det samma som att umgås med någon, och vid en kortare träff hinner nog inte värst mycket av den genialitet man kallt räknar med finns där att gnugga av sig. Eller som att jag önskade att träffa Kamprad, för att jag hade fått för mig att han då skulle trycka en bunt sedlar i näven på mig. Det är ungefär lika troligt.

Visst, det är väl inga fel att drömma osv, men att fantisera om träffar med folk man beundrar ser jag bara som meningslöst, de är nog precis lika tråkiga som du själv.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s