Den tunna, mentalt friska, linjen

Extrem galenskap är något samhället i stort tar avstånd ifrån. Med all rätt, eftersom folk över lag tycker att det kan vara lite obekvämt med exempelvis folk som smörjer in sig med sylt på offentlig plats och ligger och morrar åt folk i ett cykelställ.

Det finns dock en annan sida av galenskapen, och det är den typ som vi alla drabbas av i regel, och som vi blint accepterar i oss själva, men inte för våra liv kan förstå, eller uppskatta, i andra. Dessa små saker som på något sätt definierar vår personlighet och individualism.

Alla har dessa. När man tittar på andra så kan man lätt förfäras över dem, som exempelvis kanske en person som inte tvättar håret, eller varför inte en person som inte har behov av att ha kompisar. Alla typer finns, och behövs väl också, på sitt sätt. Ska jag vara lite objektiv och analysera mig själv på detta sätt så kan jag tänka mig att folk stundvis förfäras över min något krassa människosyn, samt att jag bryr mig ganska lite om rätt många saker. Ingenting som stör mig personligen, men det finns självklart andra som finner det enerverande.

Tänker man på detta ett tag kan det nästan te sig som att vi alla sviktar mellan att vara småtokiga och skvatt galna, men faktiskt tror jag att gränsen är ganska bred. Trots allt är det ju försvinnande liten andel av befolkningen som inte rättar sig i leden, och steget mellan normal idiot och Manson är förmodligen betydligt mycket större, och mer betydande, än man anar.

Det positiva med att alla har detta är som jag beskrev tidigare att det på något sätt definierar vilka vi är, och varför vi gör de saker vi gör. Saker en person gör kan accepteras fullt ut av omgivningen, men verka totalt opassande om någon annan gör det. Det är dessa saker som skapar andras förväntningar på oss, och det är när dessa förväntningar inte infrias som folk upprörs, precis på samma sätt som att allt infriande av förväntningarna möts med ro.

Det är säkerligen också dessa avarter i våra beteenden som ganska tydligt avgör hur våra relationer sinsemellan fungerar. Tänker då på att vissa saker ser specifika individer som fullt acceptabla, medan andra känner tvärt om, vilket kan vara avgörande i alla former av relationer.

Så det är väl bara att acceptera ovanstående som en självklar del av vår natur, och snarare använda det till vår fördel än nackdel. Inte för att smutsigt hår är en fördel vidare ofta, men du fattar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s