För vissa räcker det faktiskt aldrig

Nu när den vår högerregering har skapats så granskas naturligtvis denna noggrannt i sömmarna, och det är väl detta faktum som är det mest positiva med vår svenska massmedia idag. Ingen kommer riktigt undan.

Ingen har väl missat att det uppstått viss kontrovers runt handelsminister Maria Borelius. Säga vad man vill om verklighetskontakten hos den socialdemokratiska regeringen, men det är ändå svårt att seriöst backa upp lämpligheten, ur den aspekten, för Borelius. Hon har ju knappt ens bott i Sverige, hon har lyxfastigheter över hela kontinenten känns det som, samt att hon och hennes man håvar in miljontals kronor varje år. Varför hon ens skulle vara lämplig som minister vet jag inte, men det gör säkert Reindfeldt. Kanske tillochmed är så att ovanstående är något han ser som kvalifikationer.

Oavsett så var det ju så att även kulturminister Cecilia Stegö Chilò och migrationsminister Tobias Billström struntat i att betala TV-licensen, precis som Borelius gjort. Borelius har även anlitat svart barnpassning under många år, vilket hon trots miljoninkomster hävdat att hon inte haft råd att betala vitt för. Åter igen ses konsumption som en rättighet, inte ett privilegium. Så då finns alltså denna inställning i regeringsposition nu… Bra? Vi får se.

Allt jag skrivit om kan för ideologiskt blinda högerröstare ses som ganska små saker, men det är det inte. Det hade varit MER allvarligt om det var en socialdemokratisk regering det handlade om, så är det naturligtvis, men man kan inte skita i bestämmelser och lagar bara för att man känner för det. Tillochmed Carl Bildt, som jag normalt sett tycker är bra och respekterar, försvarar Borelius barnpassning med att under nuvarande skattetryck så har man inte råd med detta. Bara att roffa åt sig om man tycker det är för dyrt, således, det fick just en godkänt-stämpel från självaste Carl Bildt.

Jag kan bara kallt konstatera att allt vi hör från högersidan om detta är rent skitsnack. Det är smörja, och det är förnedrande att Borelius, Chilò och Billström sitter kvar. Det är ett hån, inget annat. Det visar tydligt vad sittande regering, och framförallt statsminister, anser är viktigt i samhället, och det måste markeras. Borelius tror jag ryker nästa vecka, men de andra kommer sitta kvar.

Fusket skulle inte minska om skatterna gick ner, för detta handlar om attityd, och tror man något annat är man dum i huvudet. När en mångmiljonär som Borelius idkar omfattande fusk för att slippa betala skatt i Sverige så gör hon det inte för att hon blir fattig annars, hon gör det för att roffa åt sig så mycket som möjligt, och för att hennes moral och känsla för rätt/fel tillåter det. Att skylla på skatterna är korkad högerretorik, inget annat, och det är kort sagt en kränkning mot hela det svenska folket att ens antyda det.

Vi, folket, lever under samma förutsättningar i samma land, så då antyds det ju att vi alla är fuskare och bedragare, eftersom det tydligen är systemet som gör oss till detta. Men alla är inte sådana, för det är nämligen så att för vissa människor räcker det. Vissa är nöjda, vissa behöver inte ha mer mer mer, precis hela tiden.

Chockerande för såväl Bildt som Borelius, jag vet, men alla politiker är ju inte värst förankrade i verkligheten heller.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s