Aftonbladet idag – Hemlig plan: Så ska han gripas

Börja med att läsa följande:

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,902761,00.html

I artikeln ovan avslöjar Aftonbladet Polisens före detta hemliga plan för hur den så kallade ”Cykelmannen” ska fångas in. Nämligen genom att använda civilklädda poliser som lockbete.

Hur någon kan vara så förbannat dum i huvudet att man publicerar något dylikt går åtminstone över mitt förstånd, men det är väl jag som är för naiv kanske. Hur som haver så kände jag mig manad att kontakta artikelförfattaren, via följande brev:

Hej Mira.

Ni säger själva att ovanstående artikel behandlar en HEMLIG plan hos Polisen, men efter Er artikel är den ju inte vidare hemlig längre, eller vad säger du själv?

Efter artikeln ter det sig som ganska självklart att våldtäktsmannen i fråga kommer att ändra mönster, då dessa förövare säkerligen inte är helt ovana med att granska media för att lägga upp en strategi.

Det jag undrar är helt enkelt om det stör er alls att ni inte helt osannolikt kan ha bidragit till att denna våldtäktsman då grips betydligt mycket senare, eller kanske inte alls? Känner ni något som helst ansvar gentemot den tjej som med stor sannolikhet blir hans nästa offer?

Det vore av högsta intresse för mig som kund hos Er att veta hur ni resonerar i den här frågan.

Mvh,
(Jag)

Men på något sätt så kändes det inte som att ovanstående brev räckte. När jag går på artikelförfattare annars så får man i regel ett halvtaskigt svar som ska likna en ursäkt, där de i slutändan skyller på rubriksättare osv. Så jag tänkte att jag mailar chefredaktör Anders Gerdin också, med rubriken: ”Vem ber om ursäkt till nästa offer?”. Såhär såg det mailet ut:

Hej Anders.

Jag blev lite lite förbryllad när jag läste artikeln ni valt att kalla: ”Hemlig plan: Så ska han gripas”. Där avslöjar ni i detalj det jobb Polisen gör med hjälp av civilspanare och lockbeten för att fånga den så kallade ”Cykelmannen”. Jag hoppas att det säger sig självt hur bra Polisens plan kommer fungera efter denna artikel, och eftersom denna cykelman med största sannolikhet kommer byta mönster, och kanske även ”jaktmarker”, så undrar jag nu vem hos Er som är beredd att be om ursäkt till hans nästa offer? Förutsatt att den tjejen överlever då, dessa handlingar tenderar att eskalera med tiden, som du säkerligen vet själv.

Mvh,
(Jag)

Vanligtvis brukar jag inte publicera mailen jag skickat innan jag fått svar, eller om det gått så lång tid att inget svar verkar komma, men jag tänkte att jag gör ett undantag i det här fallet.

Jag väntar tålmodigt på reaktion från Aftonbladets sida, och sedan publicerar jag även deras svar här. Det ska bli intressant att se vad de har att säga, om de nu ens svarar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s