Maj Holmblad bor kvar

Sitter nu och läser ifatt lite om historien runt Maj Holmblad i Sundsvall, som den minst sagt onda styrelsen i den förening där hon bor helt plötsligt väljer att vräka. Vad kan ligga bakom detta beslut, kan det vara så att någon i styrelsen är ute efter hennes attraktiva lägenhet? Vill man möjligtvis komma åt den ackumulerade reparationsfonden som lägenheten samlat på sig genom åren? Man vet inte vad det är, men något skumt är det ju, eftersom Maj skött sin eknomi felfritt de 65 år hon bott där.

Eller vänta nu, nu läste jag första artikeln i ämnet, tydligen baserades beslutet på att Maj inte betalat hyran på tre månader… Hmm, det är ju förvisso inte riktigt bra, men ändå, hon har ju betalat den nu. Och det är ju det som räknas, att skulden är korrigerad, det är ju inte så att en förening behöver folk som går att lita på. Personer som man kan räkna med sköter sin ekonomi.

Ser också nu att styrelsens beslut var enhälligt… Det måste ju betyda att styrelsen inte innehåller vanliga, rättvisa människor, som du och jag, utan onda och utstuderade individer. Personer som är ute efter att skada gamla kvinnor, slänga ut dem på gatan och sedan stå och skratta ondskefullt när de ligger där i rännstenen, gärna i snöslask, och kryper efter rullatorn. Eftersom det är ju faktiskt deras uppgift att undersöka exakt varför Maj inte behagar erlägga hyra. Det var erkänt slarv från hennes sida, men vad spelar det för roll, det borde ju vara styrelsens roll att undersöka alla möjliga vinklar i frågan, det är ju knappast så att det endast är deras uppdrag och uppgift att förmedla fastigheten och föreningens intressen!

Eller… Kan det kanske vara så? Att de inte är onda och utstuderade, utan faktiskt bara gör sitt jobb? Jag vet inte, man blir så förvirrad när man läser Aftonbladet och Expressen. Tidningarna som annars är så sakliga och objektiva, de kan väl ändå inte vrida detta så grovt att helt plötsligt finns bara Majs version kvar?

Nej, nu är jag förvirrad känner jag. Nu vet jag hur Maj har det.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s