Var står vi nu då?

Såhär efter valet, och nästan alla röster är räknade, så kan man bara kallt konstatera att det var ett lite speciellt val. Inte bara på grund av den borgerliga segern, utan det var ju också så att väldigt många nya partier såg dagens ljus i samband med valet.

Under flera månader har jag förklarat på diverse forum nätet över att exempelvis Piratpartiet inte hade en chans i riksdagsvalet. Jag har även debatterat frågan med partiets såkallade partiledare, Rickard Falkvinge. Mannen som är full av påståenden men saknar svar. Hur som helst så sade han i en intervju med IDG att enligt vissa undersökningar så fick partiet 1%, och i andra 30%. Men han ansåg att 1% var lika orimligt som 30%, och att svaret låg någonstans mellan dessa två poler av verkligheten, som den då såg ut enligt hans karta. Partiet fick 0,65%, men det jag spådde i frågan var dock endast att de inte skulle komma nära 1%, så jag får väl ge mig halvrätt, mest tack vare min egen vaghet.

Det Unika Partiet, som är en skock idioter med Linda Rosing som ”partiledare”, fick 250 röster. Den skrattretande dumma kvinnan förklarar dock för Aftonbladet att hon är glad över att ha en grund att bygga på. Linda, detta är inte en grund. Och du är dum i huvudet. Faktum är att jag själv är rätt säker på att jag hade kunnat få fler röster om jag försökt.

Låtsaspartiet Junilistan gick det också som väntat för. Inte heller de slog den magiska 1%-spärren. Rätt åt dem, för de är också idioter, vilket jag motiverat tidigare här på sidan.

Folk kan oroas över att Sverigedemokraterna fick ca 3%, och nog för att jag kan tycka att det är lite oroväckade att ett rasistiskt parti utan annan värdegrund än hat kommer upp till 3% så ser jag ärligt talat ingen större fara med det. De är nämligen självsanerande, i den mån att när de kommer ut i ljuset och frågorna börjar diskuteras så ser alla med hjärnor som fungerar vilken smörja till parti det är. Alltså är det inte mycket till hot för Sverige.

Men till sist, högerblocket tog ju hem segern. Kommer riksdagsledarmöterna från Kd kunna komma överens med dem från Centern när de sitter där i riksdagen? Kommer högern kunna applicera sin högerpolitik på ett land som är så genom-socialdemokratiskt som Sverige är? Jag vet inte, men jag kommer få reda på det. Du också. Visst, avgiften till A-kassan kanske höjs till tre-fyra gånger mer än vad det är idag, som de planerar att göra, jag kan ta det. Jag överlever alltid, hoppas ni gör det också. Jag ser inte detta som en katastrof, det är ingen dödsstöt för Sverige, och vi kommer inte sluta i kaos. Det är bara att ta det lugnt och acceptera verkligheten, och sedan leva i den. Man har inget annat att välja på.

På något sätt så ordnar det sig alltid, ideologerna vill inte att vi ska veta det, men så är det. Lita på status quo istället för domedagsprofeterna, det är sällan så farligt som det verkar.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s