Ett år – En förklaring

Ja, idag var det ett år sedan jag startade upp min hemsida, i dess nuvarande format. Den har innehållit en massa annat tidigare, men det känns ändå nu som att jag hittat formatet jag är nöjd med.

Två saker du förmodligen inte visste är att dels så är det så att om man tar all text jag skrivit, tar bort alla tomma rader osv, och lägger in det i ett vanligt text-dokument, med fonten Courier och en textstorlek på 10 punkter så blir det precis över 62 A4-sidor. Det är också så att jag i regel aldrig lägger mer än tio minuter på att skriva en kolumn, så om ett stavfel eller två smyger sig in är inget jag lägger vidare stor vikt vid.

Men vad är det då jag kan anse behöver förklaras? Jo, anledningen till at sidan ens existerar.

Big Bang är en vetenskaplig teori, vilket betyder att man mer eller mindre vet att det var så universum, i dess nuvarande form, kom till. Vad detta innebär är alltså det att precis all materia i vårt universum har vid ett tillfälle varit ihoptryckt på samma ställe. Detta är ju ett ganska klart band, en sammanlänkning, av all materia.

Helt plötsligt detonerar klumpen, och allt flyger ut och börjar så smått bilda vårt universum. Men jag ser det inte som att bandet bryts i det läget, bara att det expanderar. För det är lite detta som är poängen, bandet bryts aldrig, det bara utvidgas.

Över tid sedan så bildas flera band, men alla står alltid i relation, och beroende, till varandra. Att jag ens sitter här och skriver är ett resultat av Big Bang, utan den hade jag inte gjort det. Det samma gäller oss alla, och allt vi gör och någonsin gjort kan häröras till just den specifika punkten i universums historia. Och eftersom alla har samma utgångspunkt, samma startläge, så ser jag det inte som något annat än tvunget att allt på vägen mellan Big Bang och ”just nu” inte skulle hänga ihop även det.

Så denna sida är till för mig. För att jag ska kunna indexera dessa kopplingar och relationer, för det går liksom inte att hålla allt i huvudet på en och samma gång. Faktum är att jag tycker det vore ganska roligt att skriva en bok i ämnet, men problemet är att man måste ha väldigt mycket material. Jag säger inte att detta är plattformen för min kommande bok, men jag säger inte heller att jag ratar idén. Dock hänger det ju rätt mycket på vilken riktning sidan tar framöver, vi får se vad som händer. Om du som läsare tycker att jag upprepar mig stundvis i mina kolumner så beror det alltså på ovanstående, det är mer eller mindre omöjligt att inte upprepa sig, när allt sitter ihop.

Till sist så får jag ibland frågan om varför man inte kan kommentera det jag skriver. Det kanske är mer självklart när du läst det jag just skrivit, men saken är den att jag är aktiv på tillräckligt många forum för att jag ska kunna hålla mig upptagen ett tag, skulle jag ha det här också skulle jag inte ha mycket till fritid. Funderar på att göra om sidan framöver, och lägga till lite fler funktioner, men det visar sig. Det handlar mest om tid.

Men som sagt, vi får se vilken riktning sidan får under det kommande året, jag har en liten lista över ämnen som jag kommer ta upp, det finns så mycket att prata om och störa sig på. Hoppas att alla ni som varit med det senaste året fortsätter vara med kommande år, och att jag även får några nya läsare, det är alltid roligt.

Väl mött under kommande året!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s