Kosten att irritera

Jag tycker det kan vara skojigt att göra människor lite irriterade. Eller kanske snarare fundersamma. Anledningen till detta är att det blir ett ofta ganska välkommet avbrott från vardagen, plus att man blir lite sådär busigt oförutsägbar. Här följer några enkla tips som jag själv kommit på, och de är garanterade succéer vid alla sociala sammanhang:

* Spela oförstående

Denna kräver en del övning, och många i min närhet kan intyga att jag förfinat den ganska kraftigt. Vad man gör är att man i helt uppenbara situationer låtsas som att man inte alls förstår vad vederbörande babblar om. Personen känner sig inte bara dum, utan försöker förklara samma sak igen, gång på gång. På detta sätt har jag exempelvis fått en av mina polare att förklara var puben (som vi på den tiden alltid var på) låg, och den låg 30 meter från hans lägenhet. Ungefär såhär lät det:

Han: ”Då går vi på X imorgon då”
Jag: ”X?”
Han: ”Ja? Dit vi alltid går?”
Jag: ”Nu är jag inte riktigt med…”
Han: ”Eh… Det röda huset utanför mig? X!”
Jag: ”Låter inte riktigt bekant”

Och så håller man på. Otroligt roligt, åtminstone ett tag.

* Lägg in slumpvalda ord i vanliga meningar

I en konversation vet man i regel vad folk ska säga. Ett exempel är att istället för att säga: ”Ska du hänga med till affären och handla mat?”, så kan jag säga: ”Handla?”. Man förstår ändå vad som menas, man är liksom redan med på den biten. Smyger man då in andra saker i dessa standardiserade meningar så stannar personen i fråga vid just de nya saker du smyger in. När personen i fråga ber dig repetera frågan så säger du den naturligtvis som du skulle ha gjort annars. Exempel:

Du: ”Ska du fiskrens med och handla?”
Person: ”.. Va?”
Du: ”Ska du med och handla?”
Person: ”Aha, ja..”

Mest roligt för dig. Men det räcker ju.

* Schysha folk som hostar/nyser

Brukligt är ju att schysha de som exempelvis pratar på en biograf eller liknande, och syftet är ju att man ska få dem till att vara tysta. Gör man det med folk som exempelvis hostar eller nyser så får det en helt annan innebörd, eftersom man då syftar på att de gör det med flit, och att de, om de vill, kan sluta föra oväsen.

Konceptet är naturligtvis extremt roligt i sig, men det är ingenting emot effekten av det när man tillämpar det praktiskt! Ett tips är dock att göra det på folk man känner, för vissa tenderar att bli lite arga…

* Hår i maten

Att få hår i maten är ju ganska äckligt, det håller nog de flesta med om. Problemet med den här lilla lustigheten är att den i regel bara fungerar en gång per person, men går den bra är den väl värd mödan.

Vad man gör är helt enkelt att när någon tar en bit mat på exempelvis en gaffel så hoppar man själv till lite. Inte så mycket så de slutar äta, men bara så de uppmärksammar en. Titta lite menande på personen, och när de börjar föra gaffeln mot munnen, bli lite sådär halvt panikslagen, som när man ser en person som är på väg mot en lyktstolpe utan att veta det. Du vet, sådär kluven över hurvida man ska varna eller njuta av spektaklet.

Precis när personen stoppat gaffeln i munnen, och ser att du tittar på, säger du detta: ”Aahh… Det var ett ganska stort hårstrå på maten du just stoppade i munnen…”. Avvänta reaktion.

Annons

En tanke på “Kosten att irritera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s