Äntligen har Linda Rosing släppt sin självbiografi

Som Sverige har väntat. Nu menar jag inte bara genom all den gratis-publicitet Linda fått i Aftonbladet, utan man kan riktigt höra hur det pratas högt och lågt om denna bok, även i strikt litterära kretsar. Eller?

Nu när jag ställer det lite i perspektiv sådär så är det ju faktiskt så att jag inte riktigt kan föreställa mig en enda person som skulle vara intresserad av den människans liv.

Jag ser snarare hela boken som ett monument över hennes totala och helt oblyga hyckleri. Skitbra drag att först tjata om att ingen tar en på allvar längre, och sedan ha en nakenbild på framsidan av boken. Och man får inte ens se några godsaker heller, jag känner mig nästan lite kränkt.

Boken handlar sedan om allt från tiden då hon levde ihop med en nazist till den gång hon blev drogad och våldtagen av en vän till familjen. Det handlar om tiden i Big Brother, misshandel, hennes ”nya” bröst samt utviken.

Och när jag läser lite av bokens innehållsförteckning så kan jag inte göra mer än att fråga mig själv varför detta skulle vara intressant varken för mig eller någon annan. Varför skulle någon alls bry sig om hur ”jobbigt” Linda påstås ha haft? För ingen kan väl möjligen tro på att allt som står i boken verkligen är sant?

Nej, det är det självklart inte. Linda har för vana att gå ut i media och klaga stort över att hon är med i media hela tiden. Hon är, oavsett vad hon kallar media, beroende av just media, och klarar sig inte utan det. Om boken inte vore sensationell skulle den inte ens vara med i Aftonbladet, och således är det självklart så att den behöver kryddas en aning.

Men ingen kommer bry sig, för ingen bryr sig om Linda Rosing. Inte jag, inte du, och inte Sverige. Hon kommer aldrig få den uppmärksamhet hon anser att hon har arbetat ihop rätten till genom att ha sex i live-TV, för detta avlånga lands invånare är hon, och kommer alltid vara, skrattretande.

Det enda som är kvar nu är att Aftonbladet inte ger henne mer tid, men det kommer tids nog det också.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s