Enligt vegetarianerna är jag (nästan) bäst i världen

Det är alltid fascinerande att diskutera moral med andra människor. Speciellt när personen man diskuterar med anser att moral faktiskt är något konkret, som går att definera i rätt och fel. Vegetarianerna som grupp anser i regel detta, och det är intressant tycker jag.

Vad vegetarianerna över lag anser är att de är moraliskt bättre än de som äter kött. Anledningen till detta är att de på något sätt genom sitt icke-agerande bryr sig om djuren.

Resonemanget ser alltså ut så att om man inte utför handling X så är man snäll mot alla de som handling X påverkar negativt. Inte nog med det, man bryr sig om dem som handling X påverkar.

Själv håller jag väl inte riktigt med om detta, minst sagt. Ingen har fått en medalj för att vara passiv, det fungerar helt enkelt inte. Att inte göra något alls är INTE att ta ställning, det är bara fegt. Jag äter kött, precis varje dag, och jag står för det till 100%. Är jag då mer moraliskt förkastlig än en person som väljer att inte äta kött? Hur många djur har vegetarianernas skitfega passivitet räddag, ärligt talat?

Men resonemanget finns ju åtminstone där, så varför inte applicera det på andra saker också? Det är självklart att det fungerar, så, om jag inte utför handling X, som skadar andra varelser, så är jag alltså en moraliskt bättre människa som bryr sig om den påverkade gruppen.

Vad detta betyder rent krasst är ju att eftersom jag inte slår kvinnor, och aldrig skulle göra det, så är jag omedelbart en av moralens väktare och alla kvinnors beskyddare. Det räcker dock inte, för jag släpper inte ut en massa gifter i våra svenska sjöar heller, så det betyder ju att jag också är naturens beskyddare, som stolt försvarar vårt påstått känsliga ekosystem i vått och torrt.

Jösses, jag kan riktigt känna hur rättfärdigheten växer i mig!

Vidare så räcker det ju inte med att jag inte slår kvinnor, jag slår inte barn heller! Alla barn bör känna en enorm tacksamhetsskuld gentemot mig, eftersom jag tydligen, helt utan att ens veta om det själv, varit deras beskyddare hela livet. Jag röker inte heller, så alltså är jag välmåendets och hälsans frontman, lite av en superhjälte nästan!

Oooh, det pirrar i hela kroppen!

Nu tänker ni säkert att man nästan inte KAN bli bättre än mig, men det finns faktiskt mer! Jag löptränar inte heller nämligen, så alltså räddar jag tusentals smådjur som annars skulle ha trampats ihjäl, och helt plötsligt blev jag myrornas, skalbaggarnas och maskarnas skyddshelgon.

Blir nästan lite yr av allt detta, måste vara för att jag sitter på en häst som har så höga ben att jag kan se Paris.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s