Sopspionerna slår till landet över

I dagens Aftonbladet kan man läsa om Gunnar, som är ”sopspion”. Här finns artikeln: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,804656,00.html

Vad Gunnars så kallade jobb går ut på är att han ska ta fast människor som slarvar på återvinningsstationer. Naturligtvis kul för Gunnar att han hittat sin plats i världen, men jag funderar lite på vad det innebär att en människa ens vistas på en återvinningsstation.

Naturen är som bekant människans papperskorg. Vi kan dumpa saker precis var som helst, om vi så önskar, men vi gör oftast inte det. Alla som har bostad har också ett ställe som är dedikerat för just sopor. Dessa återvinningsstationer har dock tagit miljöhysterin till en helt annan nivå, och attraherar sådana element som fjollor, självälskare och pretentiösa idioter, bland andra. Man åker till en återvinningsstation av en anledning, och det är för att återvinna. Inte för att kasta sopor i största allmänhet, det kan man göra var som helst.

Ibland går dock inte saker och ting som man tänkt sig, prylen man tänkt återvinna kanske helt enkelt inte låter sig återvinnas. Kan vara av en så enkel anledning som att man inte får ner prylen i behållaren, på grund av att behållarens öppning är dåligt konstruerad. Gör man i detta läge misstaget att ställa saken brevid, i hopp om att de ändå tar med prylen när de hämtar resten av grejerna, så kan man dömas till dryga böter på flera tusentals kronor.

Frågan är då: Kommer de som ”åker fast” för dessa icke-brott någonsin återvinna igen? Jag skulle inte göra det, definitivt inte. Ingen återvinner för sin egen del, det gagnar aldrig oss som individer ändå, man gör det av omtanke.

Men då har vi kalsongranden Gunnar, som sitter och väntar med sin kamera, ivrig på att sätta dit dessa felstegande välgörare. För ingen god gärning förbigår som bekant ostraffad.

Detta är precis vad alla återvinnare inte behöver. De gör detta helt frivilligt, det finns ingen som tvingar dem. Att då aktivt jaga dem och till råga på allt ge dem böter tycker jag är löjeväckande.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s