Värdelösa människor – Del 1

Detta är en serie krönikor som kommer sträcka sig en bit, eftersom jag inte direkt har något avslut på dem. Jag samlar ihop ett antal kategorier människor som jag helt enkelt inte gillar, och så skriver jag sedan om dessa. Ganska enkelt. Om du har tyckt att jag var lite småcynisk och bitter tidigare så kan du sätta dig tillrätta nu.

1. Arslen som döper sina ungar till skitnamn

Tror faktiskt inte någon gillar dessa människor, knappt de själva heller. Men vad är det då som gör att folk som döper sina barn till skräp-hippie-namn förtjänar att bindas fast på ett järnvägsspår på julafton? Jo, jag tror väldigt starkt på att de alldeles för ofta mer eller mindre förstör sina barns liv med detta nonsens. Visst, man kan tycka att ”Tindra” är ett gulligt namn. På en bebis. Alla inser nog att lilla ”Tindras” karriärtopp kommer vara att få ställa frågan: ”Vill du ha plus-meny på det?”.

Slappa och aningslösa namn borgar för slappa och aningslösa människor, jag är säker på att våra namn formar oss som personer, eftersom den absolut största delen av vår personlighet etableras väldigt tidigt. Möjligheten att skaffa barn gör en inte till en bra förälder.

Det finns så extremt många bra namn att välja på, bara för att föräldrarna har ett kroniskt behov av att sticka ut och vara annorlunda på ett så otroligt korkat sätt som detta så tycker jag det är orättvist att det ska behöva drabba ungarna.

2. Idioter som tror att det fortfarande finns ”coola” mobiltelefoner

Ärligt talat, hur många nyheter finns det egentligen på mobilmarknaden numera? Trots detta så finns det folk som envisas med att gå med mobilen dinglandes på bältet. Dessa rövnyllen är också de som i regel är så sjukt stolta över att de faktiskt har råd med alla nya modeller som kommer, precis som att det är en bedrift att vara så kraftigt dum i huvudet att man kastar bort sådana summor på en mobil.

Nej, vill instinktivt tömma dem på blod på offentlig plats, för vi behöver inte denna form av konsument-onani. Min mobil skickar jag SMS med, samt ringer med, fungerar alldeles utmärkt. Att ha en värdelös kamera som inte ens duger till porrbilder samt en mp3-spelare som är galet för liten ser jag som ganska klena penisförlängare.

3. Pensionärer som är trötta på att bete sig som folk

En grupp människor som onekligen får oss alla att sukta efter att ätterstupet ska ligga med på något partiprogram inför valet i sommar. Du vet vilka pensionärer jag menar, det är de som tycker att det är vettigt att hålla kön på Konsum stillastående för att de ska bråka om 2:-. De som tycker att när de nu har levt så länge som de har så kan de tränga sig i buffé-kön på Silja Line.

De finns naturligtvis också i trafiken, inga undantag. Handlar det inte om att köra så sakta att man kunde dra sig förbi på ögonbrynen så är det att de står till alldeles för länge vid trafikljus, får motorstopp i uppförsbackar osv osv. Det finns egentligen inga gränser på kreativiteten här, men vi accepterar det, eftersom det lite känns som att detta är priset vi får betala för att vi har god sjukvård. Det är naturens straff för att vi går emot dennes vilja och låter dem leva mycket längre än vad som var planerat.

4. Folk som skickar vidare kedje-mail/-SMS

Dessa människor borde obönhörligen köras över vid midjan med en skördetröska och sedan misshandlas med golfklubbor. Det finns helt enkelt inget som rättfärdigar att man skickar vidare detta virtuella, men ack så existerande, skräp. SMS tycker jag är värre, för de är jobbigare att radera. Mail kan man ta bort rakt av bara, men SMS är lite jobbigare. Plus att man tror så dumma saker som att det kanske är någon som vill något, men oh nej, det är bara någon som vill tala om för mig att om jag skickar detta SMS vidare till fem andra så kommer någon bli kär i mig. Som att det skulle cancellera de fem som vill hamra in järnvägsspikar i mina genetalier.

Vill du något, skicka för i helvete något originellt. Vem skulle möjligen vara intresserad av något sentimentalt kalhygge som skrivits ihop av en aningslös idiot som skickar ut dessa saker dagligen? Vilken känsla du än försöker förmedla och uppmuntra så känner jag bara förakt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s