Större – Bättre – Vackrare

Vad är det som är så attraktivt med att gå på bio egentligen? Jag måste säga att jag tror inte det beror på att man får sitta obekvämt, höra folk prata/prassla/störa eller att behöva sitta brevid folk som luktar som att de smugglar döda hamstrar. Det handlar om storlek och omfång, helt enkelt!

En bra upplevelse är alltid en bra upplevelse, oavsett vad det handlar om, egentligen. Dock så går dessa saker att förstärka, de går att göra större, bättre och vackrare, kort sagt. Detta gör man på bästa sätt genom att låta omständigheterna som kontrollerar upplevelsen att maximeras, att ge största möjliga utdelning.

Jag brukar sitta med hörlurar när jag lyssnar på musik hemma, vilket jag gör större delen av den tid jag är hemma. Jag älskar själva upplevelsen som musik ger, och av exakt samma anledning kör jag alltid musik i bilen. Hörlurarna är helt enkelt till för att maximera upplevelsen, för att styra den rakt in i öronen, så man kan stänga av allt annat och verkligen ta musiken till sig. Den blir lätt lite av ett bakgrundsbrus annars, något man inte direkt upplever, utan mer konsumerar, vilket jag inte tycker fungerar speciellt bra för min del. I bilen kan det anses vara ganska dumt att sitta med hörlurar, så där pumpar jag på fulla muggar med volym istället, och naturligtvis får baslådan göra sitt också.

När jag kollar på film gör jag det antingen på projektor eller på bio. Andra alternativ existerar sällan för min del. Jag älskar nämligen även film, och då har jag svårt att tycka att annat skulle duga, då det enligt min mening inte gör upplevelsen rättvisa. Detta tillåter också att man upplever filmen på så många fler sätt, man kommer mycket lättare in i filmen och kan uppskatta dess nyanser, vilket gör att bio/projektor faktiskt kan göra en OK film till en bra film. Man missar en hel del i upplevelsen faktiskt.

Det finns de som inte uppskattar konceptet, och det tycker jag är lite trist, för det är något alla borde unna sig. Att verkligen ta till sig den där biten livsglädje som goda upplevelser ger, för det ger väldigt mycket fakiskt. Sedan att alla inte har samma värdegrund som jag själv är väl något jag bittert får lära mig att acceptera, men jag tycker ändå att alla borde värdera sina upplevelser lite högre och verkligen lägga energi på att de ska bli så bra som möjligt. Livet är ju en kedja upplevelser, egentligen.

Man kan avläsa mycket på en person genom att fundera på hur mycket de unnar sig och värdesätter sig själva. Man behöver inte vara audiofil eller cineast för att uppskatta livets små nyanser, men det hjälper om man inser hur mycket man missar genom att helt enkelt inte bry sig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s