Goda medborgare shoppar

Så är det faktiskt, om man ska sammanfatta det rent krasst – Goda medborgare shoppar faktiskt. Man bidrar till BNP, och välfärdssamhället.

Alltså är jag en helt underbar människa, eftersom jag aldrig har några pengar. Dock ser jag inte detta som något vidare problematiskt, utan jag gillar helt enkelt att konsumera, då detta är en av kommersialismens stöttepelare.

Dock inte bara därför, eller ens vidare mycket därför, utan mest för att det är så enormt roligt att handla saker. Spelar ingen större roll vad det är för saker heller, jag handlar det mesta. Tycker det är kul att handla kläder, elektronik och annat, allt ger samma känsla av välbefinnande.

För vad man egentligen gör är naturligtvis inte att man lägger pengar på en massa prylar, utan den typ av konsumption man ägnar sig åt speglar snarare vad man är för typ av person, då man spenderar pengarna på sig själv. Tycker man själv att man är värd en ny DVD-spelare så köper man sig en sådan, täcker man upp med att den man har ”räcker för mig” så har man nekat sig själv nöjet av en ny DVD-spelare. Enkelt, och ett faktum.

Vissa människor gillar dock inte denna form av självbelönande bekräftelse. Precis som att det är de mest själviska människorna som är snabbast att beskylla andra för att vara själviska så känner man i detta läge någon form av underlägsenhet. Att man utmanar deras inre väsen genom att vara sig själv, och framförallt bekräfta sig själv och sina önskemål.

Det mesta jag köper använder jag, dock ska jag väl inte påstå att jag använder precis allt. Men det behövs inte, prylarna är alltid roliga vid något tillfälle, om än bara precis då när man köpte dem.

Så den bästa metoden för att öka respekten för jaget är att faktiskt inse att man är värd allt det där som man verkligen vill ha. Annars går man ändå bara och suktar efter ”gräset på andra sidan”, och nöjer sig så kvasi-bittert med ”det duger åt mig”.

INGET är för fint för DIG, du är ju världens viktigaste människa. Eller?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s