Muslimerna rasar över karikatyrer

Mer dumheter från Danmark.

Att danskarna är lite främlingsfientligt lagda är nog inte något som undgått många. Med detta i bagaget är det heller inte vidare konstigt att Folkpartiet i Sverige har mycket gemensamt med den politik som föres i Danmark, samt att de även vill expandera detta styre. Tar man folkpartiet som exempel så är de bara ett gäng populister som säger vad alla smygrasister i vårt avlånga land vill höra, du vet, alla de där som föraktfullt kallar alla invandrare för ”nysvenskar” och ser ner på alla invandrare, utom pizzabagare. När de står i pizzerian, naturligtvis.

För att stärka sin position på den globala hatmarknaden publicerade Jyllands-Posten karikatyrer på muslimernas profet, Mohammed. Karikatyrer kallas också ”skämtteckningar”, men vari det roliga ligger när det handlar om att urinera på andra människors kultur ser jag inte.

Aftonbladet väljer att inte publicera dessa karikatyrer, och då kryper idioterna fram ur buskagen och klagar på att Aftonbladet inte värnar om tryckfrihet osv. Tryckfrihet handlar inte om att man nödvändigtvis SKA publicera precis vad som helst, det handlar om att man FÅR. Man väljer alltså själv, och varför ska man med vilje publicera material som man vet att stora folkgrupper blir ledsna/arga över?

I grund och botten tycker jag att precis all religion är fullkomligt vansinne. Detta faktum förändrar dock inte hur världen ser ut idag, för det finns miljontals troende, och många av dessa tar sin religion på allvar, även om alla inte är fundamentalister. I norden har vi inte mycket religion att tala om, vilket naturligtvis är positivt, men det betyder knappast att vi därmed har rätt att ge pekpinnar till andra kulturer och tala om för dem vad man ska tycka och tänka.

Karikatyrerna är inte demonstrativa eller markerande, de är bara rasistiska och värdelösa. Man behöver inte gilla andra människors kultur, men man är ute på väldigt hal is om man bestämmer sig för att den inte är värdig respekt. Dock är detta beteende inte helt ovanligt för oss västerlänningar, man kunde ju hoppas att vi hade kommit längre än såhär, men tydligen inte.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s