Jag tänker på Linda Rosing

Man blir onekligen lite fundersam och eftertänksam när man ser Linda Rosing i media. Hon får extremt mycket uppmärksamhet, och för skitsaker. Hon klagar själv på att media förföljer henne, men faktum är ändå att kvinnan inte har något att erbjuda omvärlden, förutom just detta kvasi-kändisskap.

Det är alldeles för vanligt egentligen, människor som är kända för att vara kända. Linda var med i en skräpdålig dokusåpa för riktigt längesedan, men det är helt enkelt så att hon vägrar släppa taget om sin egna illusion om kändisskap. Att ha sex i TV samt att visa brösten vid ocensurerade duschscener är och förblir det enda denna kvinna är kompetent till att uträtta, så varför fortsätter då media lyssna på henne när det handlar om allt från att bara vara allmänt dum i huvudet till påhittade ätstörningar?

Medias främsta uppgift är att leverera till oss vad vi vill se och höra. Och om det finns ett allmänt intresse av Lindas bravader så kan jag naturligtvis förstå att denna rapportering fortgår, men det jag så stilla undrar är vem som i hela fridens namn fortfarande kan ha minsta lilla intresse av Linda Rosing? För mig symboliserar hon medias makt när det gäller att skapa ett påstått intresse, för det kan media. De kan med lätthet påstå att folk är intresserade av både det ena och det tredje, eftersom hur ska vi som är mottagare möjligen kunna avgöra vad andra människor är intresserade av? Jag ser inte mig själv som normen i detta läge, men i regel kan jag åtminstone se attraktionskraften, trots att jag inte svarar vidare väl på den själv.

Men nej, det går bara inte. Linda är blåst, hon är inte bra på något (utöver att visa brösten) och hon är ju inte ens snygg att titta på. Hon är mediaskräp, och en del av det mediala brus som vi klarar oss utan. Media behöver ta sitt ansvar helt enkelt, det finns faktiskt kändisskap man bör låta självdö.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s