FI fan

FI har figurerat en hel del i media under den senaste tiden. Inte sedan hatgruppen bildades har det skrivits så mycket på en gång, och man skriver om precis allt. Det kan handla om så centrala saker som att ställa upp i riksdagsvalet eller om så triviala saker som vilken rakapparat den mest manhaftiga flatan i FI:s ledning använder för att få den där perfekta butch-looken.

Nog för att jag förstår att FI står för ”Feministiskt Initiativ”, men vad är initiativet? Att gå ihop i grupp? Jösses, genidrag. Någon övergripande plan har de uppenbarligen inte. Eller förvisso, de säger att de har det, men planen skiftar beroende på vem man frågar, för inte ens det är de överens om. Vissa tycker att lika löner räcker, andra tycker att män ska avskaffas helt.

Detta är dock bara en liten del av det som gör FI till en tragisk samling nollor. De gör inte någon en tjänst, och att de inte inser detta är en del av hela konceptet. Det är nämligen så att FI slåss inte för kvinnor, de slåss för sig själva. Om de slogs för kvinnor allmänhet så finns det länder där de kan göra betydligt mycket mer nytta, men ni ser dem inte stoppa några könsstympningar i Nigeria eller ställa sig i vägen när en Albansk kvinna ska bli stenad för att hon tittat på en annan man. Nej, de bidrar här i skyddade verkstan Sverige, genom att klaga på det ack så mystiska, och tillika icke-existerande, ”patriarket”. För här tar de ju inga risker, och är man feg så är man. Det värsta som kan hända här är att en reporter ställer en obekväm fråga om sådan dumt som exempelvis ett PARTIPROGRAM, och kärringen framför mikrofonen inte ens vet vad ordet betyder. Inga stenar som flyger där inte, bara en dumkärring som bara står och ler. Förmodligen glad för uppmärksamheten, för jag är kraftigt skeptisk till att hon ens vet vilken dag på veckan det är.

Nej, jag gillar inte FI. De är lika idiotiska som alla enfrågepartier, som pensionärspartiet eller miljöpartiet. De har inget i politiken att göra, de jönsar bara på ena flanken och tror i sin enfald att de bidrar med något. Men det betyder inte att frågorna inte är intressanta, det är dock deras otroligt korkade retorik, deras sammanhållningsproblem och rent organisatoriska fadäser i övrigt som gör att buskapet förstörs helt. Ingen kan möjligen ta idioterna i FI på allvar, och jag hoppas verkligen att de inser att det är dags att kasta in handduken innan nästa val.

De påståenden de kommer med skulle jag gärna se styrkas också. Det klagas om att män per automatik har högre lön, jag har hört termen ”penispåslag”. Det påstås då att männen har högre lön just för att de är män, men är det inte möjligt att män kanske i regel gör ett bättre jobb på vissa positioner inom ett företag? Som läget ser ut nu kan man ju tro det, men om någon hävdar något så är det också upp till den personen att bevisa påståenden. Jag skulle gärna se bevis från FI som styrker att kvinnor är lika bra inom dessa yrken. Än så länge är det bara påståenden jag sett, och jag är inte imponerad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s