Demokrati fungerar inte

Tidigare i sommar så åkte jag bil med en polare och vi lyssnade på nyheterna. Där berättade man att Fp (folkpartiet) föreslagit att utlänningar som döms för grövre brott ska utvisas omedelbart. Polaren blev eld och lågor, och förklarade att han skulle definitivt rösta på Fp vid nästa val.

Det är svårt med politiskt skitsnack. Folk är helt enkelt inte vidare insatta i Sverige (eller någon annan stans heller för den delen), så röster är enormt lättköpta. ETT litet förslag (precis, det var tillochmed bara ett FÖRSLAG) köpte min polares röst.

Förslaget som sådant är korkat av många anledningar. Dels är det fullt möjligt att utvisa brottslingar redan idag, såvida de inte är svenska medborgare, men föreslår Fp på fullaste allvar att vi ska börja utvisa svenska medborgare? Var, om de bara har svenskt medborgarskap? Alla från andra länder väljer inte att behålla sina gamla medborgarskap. Men det var ju som sagt bara ett förslag, dock i traditionell Fp-stil.

Varför fungerar då inte demokrati? Anledningen är att folket, som är de som bestämmer, varken är intresserade eller kompetenta nog att hatera uppgiften. Detta gör dock inte att jag är emot demokrati, det är det minst dåliga alternativet. Se bara på spånen som kallar sig för kommunister, stackars vilseledda satar. Demokrati är också det enda som fungerar under längre tid.

Jag anser att vi behöver lite av en politisk revolution. Vi behöver nytänkande, inte bara en trupp elitpolitiker som reinkarneras i nyare modeller för varje år som går, med bibehållen distansiering från folket de har som uppgift att representera. I dag finns det folk som faktiskt UTBILDAR sig till politiker och kastar sig in i det politiska livet direkt efter skolan, för att sedan tala om för folk vad de behöver och vad de vill. Ett grundkrav för att ens närma sig politiken bör vara att man faktiskt har umgåtts med riktiga människor innan, men det kanske bara är jag som är cynisk nog att förstå att det behövs.

Det finns inga reella alternativ inom politiken idag, och det har det nog aldrig gjort. Finns ingen stolthet, ingen representativ styrka och inget förtroende längre. Inga slipsnissar med tomma löften och idiotiska förslag kommer kunna ändra på det heller, det behövs folk som kan säga hur läget faktiskt ser ut och vad vi ska göra åt det. Folk som begriper att en familj där båda föräldrarna tjänar över 30000:-/mån KANSKE, bara KANSKE, inte behöver få ut barnbidrag, utan att det finns smartare saker att göra med de pengarna, vilket jag tror även de familjerna håller med om.

Så, anledningen till att demokrati inte fungerar idag är inte demokratins fel. Det är upp till politikerna att engagera befolkningen i politiken, göra dem intresserade och prata om sådant som berör folket. Det är total brist på detta som gör att systemet idag är helt åt helvete.

Annons

En tanke på “Demokrati fungerar inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s