Kunglig krock

Kungen krockar och genierna kryper fram från sina gömmor. Enligt en av Aftonbladets läsarundersökningar anser i skrivande stund ca 75% av 60000 personer att Kungen borde ha alkoholtestats. Idioter. Det står i grundlagen att Kungen inte går att ens misstänka för brott, vilket gör den handling som förespråkas olaglig. Och vad skulle syftet vara?

Det är det typiska gnället vi ser, inget mer. Kungen är lite mystisk för folk, han är svår att greppa, fast samtidigt så är det ju svenskt att tycka att ingen är speciellt märkvärdig, så varför ska inte Kungen behöva blåsa om nu jag skulle behöva det i det läget? Ja, för det första står det inte i grundlagen att varken du eller jag ska slippa. En ganska viktig del i det hela.

Varför är det då så? Jo, för att en kung i fängelse gagnar ingen, men det begriper helst inte folk, rim och reson är jobbigt att ta till sig, bara att känna efter, för det kan aldrig folk säga är fel. En känsla kan ju aldrig vara fel, eller hur? Inte hos idioter iaf, som det verkar.

Själv rubricerar jag inte mig själv som royalist, men jag tycker det är ett ganska bra alternativ. Monarki är riktigt billigt, jämfört med exempelvis republik. Personval kostar bra mycket mer än Kungens apanage kan jag säga. Dock tycker jag det är ren ocker att ta betalt av folk för att man ska få gå in på Solliden (Kungens sommarstuga med omnejd). Det kostade 60:-, och man fick inte ens gå på gräset!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s