Kärring med armen ut

En inte allt för ovanlig syn när man kör bil är medelålders kvinnor på cykel. Du vet, kärringar som tycker att det är käckt att skriva ”qvinna” istället för ”rödstrumpa” eller ”PMS-troll”.

Hur som haver så är nog detta den största irritationen i trafiken just nu. Anledningen är väldigt enkel, det är nämligen så att dessa kärringar ofta anser sig mer eller mindre äga vägen, och de gör detta med sina armsignaler. Ni har sett dem själva vid ett eller annat tillfälle, de signalerar med armen att de ska svänga av, och sedan sväger de av, utan att bry sig om trafiken i övrigt. Skit i att jag kör bil alldeles bakom, det är tydligen upp till mig att slänga mig i panik på bromspedalen och smaka framruta.

Detta har inte bara hänt en gång heller, å nej. Kärringarna är mångtaliga, och finns överallt, verkar det som. De där som är alldeles för fina för att bry sig om trafiken i övrigt, de markerar och sedan svänger de, oavsett var jag befinner mig. Egentligen borde det vara gasen man slänger sig på, så de lär sig. En helbild på förstasidan i lokalpressen, där brandkåren står och försöker bända loss en självgod och egocentrisk qvinna från grillen på min Opel Vectra.

För det är väl egentligen vad det hela handlar om. Nog för att de har företräde, men att skita i mig i trafiken är inte vidare intelligent, då mina 1,6 ton metall i qvinnans pelvis skadar henne betydligt mer än mig.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s