Deprimerad? Var glad!

Jag är aktiv på diverse forum och vissa forum behandlar depressioner, livskriser osv. Mitt intresse i dessa forum är i största delen som åskådare, men jag har ändå lite att säga om depressioner i dagens Sverige.

För att börja med ett exempel så läste jag om en ung kille som precis blivit far. Hans sambo älskade honom över allt annat, MEN, problemet var att tidigare hade han jobbat med musik, och det gjorde han inte lägre. Livet hade inte tagit den väg han hoppats på (världsberömd musiker, uppenbarligen), och nu på grund av detta funderade han på självmord. Precis, självmord. En sådan idiot vill man ju bara släpa ut i skogen och slå lite vett i, men istället gör vi så att vi pratar lite mer om ämnet.

Depressioner, var det ja, vad är det egentligen? Min åsikt är att många människor behöver lida för att känna sig normala. I samma svep tar de ofta med andra också, för misär älskar sällskap, och de känner sig mer normala om andra mår lika dåligt som de själva gör. Detta är dock steg ett, vardagsdepressionerna, de där som fjortisar drabbas av när de sitter hemma i sina föräldrars villa och skär sig i armarna med brödkniven.

Sedan kommer de där jönsarna som går in i lite mer ”djupa” depressioner. Stirrar med tom blick på en vägg i flera timmar osv. Skit samma varför de gör det egentligen, någon ”bra” anledning har de säkerligen, kanske är så att de sabbat sina chanser att komma med i Melodifestivalen, fått punktering en gång för mycket eller kanske tillochmed klantat bort ännu ett ”perfekt” förhållande, vem bryr sig egentligen?

Sista stoppet i resan är naturligtvis självmördarna. Detta är dock något man inte har rätt att göra enligt mig, det finns alltid någon som bryr sig, och speciellt när man har barn så har man en förbannad skyldighet att inte bara hålla sig vid liv utan även att göra det absolut bästa man kan av spillran man är.

Men då var det hela grejen med depressioner då. Jag själv tror inte på dem. De är en fabricerad västerländsk lyxvara som skapats av de få som inte kan begripa var de befinner sig. Tror ni att limsniffande barn i Bankok sitter och skär sig i armarna för att deras föräldrar inte förstår dem? Det är skitsnack, och rena jävla dumheter.

Har man tak över huvudet och någon som bryr sig (vilket alla har) så har man det förbannat mycket bättre än 90% av övriga befolkningen i världen. Att då skapa egna problem är en skymf mot övriga världen, och rent tragiskt.

Folk behöver rycka upp sig, men vi har en gnällkultur i Sverige, och det ska alltid skyllas på allt. Eget ansvar är något som blir mer och mer sällsynt, och det är synd att det ska gå åt det hållet.

Bara du är ansvarig för ditt liv, och bara du kan göra något åt det. Allt annat är undanflykter och ursäkter. Var istället glad för att du har lyxen att kunna vara deprimerad, i många delar av världen skulle mörda för att komma upp till din nivå av depression.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s